donderdag 3 september 2015

suikervrij dag 2 en 3

Gister dag 2 van 40 dagen suikervrij. Ik moest werken en had mijn eigen brood maar meegenomen, aangezien er op het brood geen sticker zit met de ingredienten en ik het zeker voor het onzekere wilde nemen. Maar ik dacht: pindakaas en kaas zou moeten lukken daar, dus ik smeer het gewoon bij de patienten. WRONG! In beide soorten pindakaas zat gewoon suiker. In sandwichspread zit suiker. Nou ja en alle jams en hagelslag,m dat spreekt voor zich. Ik heb dus alleen kaas op brood gegeten en fruit toe gehad. En 's avonds nog maar een stukje fruit gepakt. Toch viel het me mee en ik heb ervan geleerd.

Ook nog een geweldig gesprek gehad met een collega over mediteren, yoga en eigenlijk een beetje de zin van het leven. Fijn om je bevestigd te voelen.

Dag 3 van de uitdaging, vandaag dus, is erg goed gegaan. Ik ben boodschappen gaan doen, maar heb niets met suiker gehaald.  Normaal vind ik dat best lastig, zeker als ik met trek naar de winkel ga. Maar dit keer lijkt het te lukken. Ik wil niet onder doen voor mijn man denk ik :) Die doet ook erg goed mee.

Ik heb bananen en eieren gehaald voor havermoutmuffins en agavesiroop om dingen te zoeten. Verder taco-shells, want daar zit geen suiker in en in wraps zit dextrose.

Eigenlijk is het belachelijk dat je echt op speurtocht door de supermarkt moet om spullen zonder suiker te vinden! Je hebt zo weinig keuze! Terwijl ik dus ergens gelezen of gehoord heb, dat als ze het nu zouden maken, het dan als gif te boek zou komen te staan. Dus hoe bizar is het dan dat het echt overal in zit?

Maar goed, the search continues... ben benieuwd of het ook nog gaat helpen met afvallen... laten we het hopen. Ik ben nog nooit zo bewust bezig geweest met voeding. Het is eigenlijk wel leuk! 3 days down, 37 to go!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten