dinsdag 1 september 2015

dag 1 suikervrij

Vandaag, 1 september zijn mijn man en ik gestart met 40 dagen (geraffineerde) suikervrij leven. En dat betekent: letten op de kleine lettertjes! En doorzettingsvermogen en zorgen dat je voldoende eet en dus geen zin hebt in een suikerkick...  ja en op tijd naar bed, want als we moe zijn, gaan we snaaien.

Best bijzonder, kinderen hebben dat een stuk minder. Als ze honger hebben, willen ze eten, als ze moe zijn willen ze slapen (nou ja, dat willen ze wel, maar het is zo moeilijk) en als ze pijn hebben willen ze troost en geknuffeld worden. Niet zoals veel volwassenen: als ze moe zijn, eten ze suiker, als ze honger hebben, eten ze niet, want daar word je dik van en als je pijn hebt... eet je chocola.... of ga je aan de alcohol. Tja. waar zijn we onszelf toch kwijt geraakt... bij het snoepje van mama als je gevallen was of als je een prik kreeg? Of op kamers, toen alle regels ineens verdwenen?

Nou ja, anyway, ik duik zo mijn bedje in, maar ik wilde toch nog even doorgeven dat ik dag 1 met vlag en wimpel ben doorgekomen!

Hoe is het vandaag gegaan?

Ontbijt (en lunch, want we waren laat op): twee stevige broodjes (geen suikers) met roomboter, pindakaas en gember sinaasappeljam. En twee zuurdesemcrackers met hummus en kaas. Verder diksap met prik en veel thee gehad.

tussendoor: een beetje yoghurt met banaan en een appel.

Avondeten: een vega- carre, aardappelschijfjes zelf gesneden, uit de actifry en sperziebonen.

en later op de avond thee.

En ja, ik heb wel even lopen zoeken en nee daar heb ik niet aan toe gegeven. (scheelt als er niets in huis is) Mijn weerstandspier is dus getraind vandaag. Op naar morgen. Dan moet ik werken en dat is toch wel wat lastiger!  Brood meenemen bijvoorbeeld en beleg aanpassen. Maar ik ben trots en dat gevoel gaat me helpen dit vol te houden :)Geen opmerkingen:

Een reactie posten