maandag 6 juli 2015

de kunst van het loslaten...

De kunst van het loslaten... is daar ook een cursus voor???

Ik moet zeggen dat het me nu een keer gelukt is en dat heeft flinke zoden aan de dijk gezet; ik heb namelijk in deze onzekere tijden een vast contract gekregen!

In 2013 heb ik een vast contract opgezegd, omdat ik niet gelukkig werd door die baan. De vacature die ik heb mogen vervullen kwam voorbij en dat was wat ik wilde! En dat wil ik nog steeds. Tijdens de aannameprocedure kwam ik er ook nog achter dat ik zwanger was, dus het heeft zo moeten zijn.

De overheid heeft me wel een beetje geholpen met hun nieuwe regeling die precies op het moment inging dat ik aan mijn derde contract na 24 maanden zou beginnen en dan was het maar afwachten wat er zou gebeuren volgend jaar. Want dat ik een nieuw jaarcontract zou krijgen, zo veel was al wel duidelijk.

Ik heb me, ondanks dat de afdeling waar ik werk diverse veranderingen heeft doorgemaakt en gaat doormaken, geen moment druk gemaakt. Wilde ik niet graag blijven werken? Zeker wel!!!! Het liefst van allemaal... maar op het moment dat mijn contract niet verlengd zou worden, zou ik wel meer tijd voor mijn zoontje hebben... En dat is natuurlijk ook wel erg leuk. Daarnaast pak ik alle banen aan die ik kan krijgen (nou ja, er zijn wat uitzonderingen uiteraard) en is alles tot nog toe altijd nog goed gekomen. de kunst van het loslaten dus....

Maar goed... verder ben ik controlfreak tot en met. Alles moet gedefinieerd worden; de beslissing voor iets wat over een jaar pas plaats gaat vinden, moet vandaag genomen worden en daar kan dan ook niet meer vanaf geweken worden... Wil je dat, dan moet je het in de week leggen, zodat ik erover kan nadenken.

Inmiddels is mijn vaste contract ingegaan en ben ik blij. Blij met de zekerheid en vastigheid en het gevoel dat we kunnen gaan settelen. We zijn dan ook bezig om het huis aan te pakken en op te ruimen, plankjes op te hangen, dingen aan te passen en om te draaien. En we krijgen weer katjes!!! Jonkies... zo schattig. Dus dan hebben we 3 peuterpubers om op te voeden straks :)

Ik ben happy en gerust. Alles komt weer eens goed... dankzij de kunst van het loslaten... Dit was stap 1... op naar de volgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten