vrijdag 26 juni 2015

Pfff wat een nacht...

Het leed wat kiezen krijgen heet... Wie heeft dat nou verzonnen.... Dat je tanden en kiezen krijgt dwars door je tandvlees heen? Waren een paar voorgeboorde Ikea-gaatjes niet veel beter? Ik bedoel, vroeger zaten de Ikea-gaten niet altijd op de juiste plek (lees 1 mm ernaast) maar dan kon je zelf wel even helpen. Tegenwoordig houden we zelfs geen schroefjes meer over! 

Maar onze arme kindjes... Zou het nog een functie hebben? Psychologisch? Pijn die hij niet begrijpt en waarvan hij niet kan slapen. Vijf kiezen staan tegen de onderkant van zijn tandvlees te drukken!!! Vijf!!! Na een helse nacht slaapt hij inmiddels wel, maar nu is mama klaarwakker... Voor een veilige hechting heeft het een averechts effect in ieder geval. Door de hele nacht gehuil heb ik de behoefte om mijn spullen te pakken en te gaan shoppen... Bij Ikea bijvoorbeeld. Ik wilde niet naar de allerlaatste Docterrevival om afscheid te nemen van mijn oude kroeg, omdat ik dan nog een week daarna brak zou zijn. Maar dat is in ieder geval een leukere herinnering dan een nacht waarin je je hulpeloos voelt om je kind te ondersteunen, zonder er meteen een zetpil in te proppen... 

En natuurlijk is zijn papa op mannenweekend. Dat gun ik hem,maar vannacht wat minder... 

Ik weet dat iedereen door deze periode komt. Als het mij gelukt is... En echt, ik weet er niets meer van. Misschien is het meer arme ouders dan... Maar ja dan ga ik met zijn veren strijken... Arm mannetje... Hierna nog maar zeven geloof ik...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten