maandag 15 juni 2015

Het resultaat van een middagje Kondo toepassen op mijn kledingkast...

Vandaag was de dag dat ik met mijn kledingkast aan de gang zou gaan en dat is gelukt! Kondo zegt: "streef naar perfectie". Ik weet niet of ik dat behaald heb, maar tevreden ben ik wel.

Nadat manlief de koffer met als-ik-straks-afgevallen-ben-pas-ik-deze-vast-weer-kleding van zolder had gehaald, omdat deze te zwaar was (typisch), ben ik begonnen. Ik ben begonnen met deze koffer, want ik wist echt niet meer wat ik erin had zitten en was erg benieuwd. Nou dat heb ik geweten! Kleding waar de kaartjes nota bene nog aan zaten!!! Nooit gedragen. Die waren dus voor mijn marktplaats verzameling en die gaan dus nog het internet op. Het kostte me niet superveel moeite. Het gaf eigenlijk wel rust dat je op deze manier alleen kleding overhoudt die je daadwerkelijk aan kan. Die ene mooie rode hippiebroek ligt op de verkoopstapel, die andere mooie broek met ruitjes en dat ene broekpak wat ik wel aan kon krijgen, maar niet mooi en al helemaal niet lekker zat ook. Tja, online bestellen en dan niet retourneren, want het zal toch een keer lukken om die maat kleiner te krijgen toch? Not....

Na die koffer was dan echt mijn kast aan de beurt.


Hieronder de before-foto's....

En dan hieronder de after-foto's!Wat gaat er nu dan weg?

Vuilniszakken
Kringloopspullen
Marktplaats...
Sjaaltjedingen
BuikdansspullenHet zou leuk zijn als ik nog wat centjes kan scoren met die marktplaatsspullen. Ik heb nu in ieder geval ruimte in mijn kast om ze op te slaan onderin in een krat of zo. Van de week even wat foto's maken en dan op het net slingeren. En nadat de was weggewerkt is, ook daar nog even tussen neuzen.

Er is een jasje wat ik heb gehouden, ook al zit het niet zo mooi. Dat jasje is te mooi om het zomaar naar de kringloop te doen, maar mocht ik ooit een maat kleiner krijgen, dan kan ik dat jasje ook niet opnieuw kopen. Het is van een soort zwart fluweel met borduursels. Ik wist ook nog waar ik dat jasje had liggen voor ik begon en dat kwalificeert het voor mij als mogen houden.

Het volgende onderwerp is: boeken! daar zie ik meer tegenop, maar ik denk dat ook dat me veel rust en wegwerkwoede gaat bezorgen! Lang leve de e-reader... zo doe je het wel weg, maar niet echt :) En boeken maken mooie cadeaus dacht ik zo!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten